Nieuws

Nieuws

Jubileumconcert ‘I Have A Dream’

95 jaar CGGZ Crescendo Enschede 1929 – 2024

Op 9 oktober 1929 is het koor CGGZ Crescendo opgericht. D.V. zaterdag 12 oktober 2024 willen we dit samen met alle zangliefhebbers vieren met een bijzonder concert in pasticciovorm: ‘I Have A Dream’. Het concert wordt gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel in Enschede. Zie ook agenda. Tijdens dit concert zullen we een twaalftal prachtige liederen zingen. De verteller maakt in de ik-vorm een reis van droom (I have a dream) naar droom (The holy city).
De leiding van het concert staat onder supervisie van onze dirigent Jan Willem Docter, die al meer dan 35 jaar onze steun en toeverlaat is.

Aan het concert werken mee:

  • Ronald IJmker, organist en pianist. Ronald heeft o.a. gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en is verbonden als organist bij 4 kerken. Daarnaast is hij dirigent bij 3 koren. Ook wordt hij veel gevraagd als begeleider bij koren.
  • Gerrit van der Heide, tenor. Gerrit is werkzaam als leraar in het basisonderwijs. Hij zal in het concert de tenor partijen zingen. Tevens treedt hij op als verteller.
  • Project Orkest Twente (PoT), o.l.v. Irene de Bruin, violiste. Door de jaren heen heeft Irene in diverse orkesten gespeeld en ook de rol van concertmeester vervuld. In 2006 heeft Irene samen met Taco Feenstra het PoT opgericht. Het orkest zal aanwezig zijn met een strijkkwartet en een houtblaaskwartet.

Van de voorzitter

Beste leden, vrienden en sponsoren,
Nu de lente is begonnen mogen we dankbaar terugkijken op enkele mooie kerkdiensten waaraan we de afgelopen maanden hebben meegewerkt. In de komende maanden zijn er geen optredens maar kijken we wel vooruit naar ons 95-jarig jubileumconcert. Op dit moment zijn we al druk aan het repeteren met prachtige liederen die we op 12 oktober hopen te zingen. Het bestuur verwacht dan ook dat jullie de repetitieavonden zoveel mogelijk zullen bezoeken. 
Tijdens de zomervakantie zijn er geen repetities van 20 juli t/m 1 september.

95-jarig jubileum
Door het bestuur, de dirigent, de jubileum- en de muziekcommissie wordt druk gewerkt om dit jubileumconcert tot een groot feest te maken. Voor de aanvang van het concert zal een foto van het koor worden gemaakt. Hiervoor is ook jullie (leden) hulp nodig door ons concert bij familie, kennissen en vrienden zoveel mogelijk te promoten zodat we op 12 oktober voor een volle kerkzaal ‘I Have A Dream’ ten gehore mogen brengen. Die hulp van jullie geldt ook voor de posters die t.z.t. moeten worden verspreid.

Nieuw logo
Het nieuwe logo dat op de jaarvergadering aan de leden is gepresenteerd door het bestuur, zal gebruikt gaan worden bij alle documenten die betrekking hebben op het jubileum.

Hartelijke groet mede namens het bestuur,

Tamara Aarnink