Dirigent

Dirigent

Jan Willem Docter

Sinds 1 september 1988 is Jan Willem Docter dirigent bij Crescendo. 
Jan Willem Docter (1964) studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie en schoolmuziek aan de conservatoria te Enschede, Leeuwarden en Groningen. Na zijn orgelstudie volgde hij enige jaren orgellessen bij Willem Hendrik Zwart te Kampen. In 2014 verkreeg hij de bevoegdheid om in Duitsland in de Evangelisch-Lutherse Kerk als organist en koordirigent te werken.

Docter gaf als organist, pianist en dirigent concerten in binnen- en buitenland, bracht 4 cd’s uit en werkte mee aan verschillende cd-projecten en radio-uitzendingen. Na 20 jaar als docent en mentor op C.S.G. Het Noordik te Vroomshoop gewerkt te hebben maakte Jan Willem in 2020 de overstap naar een fulltime aanstelling als Leitender Kirchenmusike van de St. Mariä Himmelfahrt Parochie te Ahaus.

Naast het muzikaal leiderschap van Crescendo is hij medio 2023 ook dirigent van het Hervormd Gemengd Koor te Rijssen geworden. Tevens geeft hij met enige regelmaat concerten als organist en pianist. Als musicus is Docter zeker niet eenkennig en is hij altijd bezig om zich verder te ontwikkelen, zo volgde hij in 2018 een masterclass orkestdirectie in Rome. Ook geeft hij samen met Gerwin van der Plaats bij gelegenheid concerten op orgel en piano en werkt tegenwoordig ook samen met de organist Andre van Vliet. Jan Willem Docter is als christenmusicus een volbloed romanticus. Hij is altijd op zoek naar betekenis emotionele lading achter de noten en is niet tevreden wanneer deze niet overduidelijk waarneembaar zijn voor de toehoorder.

Orgel de Hofkerk Oldenzaal