The Crucifixion

The Crucifixion

Beste lezer,

Op 4 april 2020 hopen we andermaal het oratorium “The Crucifixion” van John Stainer om 20.00 uur uit te voeren in de Noorderkerk te Enschede. Voor CGGZ Crescendo is het steeds weer een uitdaging dit oratorium “dragend” te zingen. Het is nog al wat waar we over zingen.

Het stuk begint op het moment dat Jezus de Christus en zijn discipelen in de hof van Gethsémané komen en Jezus, na gevangenneming, naar de hogepriester wordt gebracht. Hierna moet Hij voor Pilatus verschijnen, na het doodvonnis brengen de soldaten Jezus naar Golgotha. Zeer indrukwekkend wordt het sterven van Jezus aan het kruis door tenor (solo) en het mannenkoor gezongen.

Tenslotte eindigt het oratorium met het koraal: “For the love of Jezus”.

“The Crucifixion” werd voor het eerst uitgevoerd op 24 februari 1887 in de St Marylebone Partish Church in Londen.

Een hartelijke groet,
CGGZ Crescendo

Reacties zijn gesloten.